Zasmakuj w bibliotece – przegląd książek potraw |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() Proszę podać tytuł i autora książki (imię, klasa). Najsmaczniejsze książki opublikujemy w „ e- Książce Kucharskiej”. Termin przysyłania przepisów: do końca maja b.r. N.p. „Czekoladowa bajka”: 2 jajka 1 szklanka cukru kryształu 1 duża paczka herbatników 2 budynie czekoladowe 25 dag masła 2 łyżki kakao Masło rozpuścić dodać kakao, wymieszać, Białka z cukrem ubić na parze dodając żółtka. Następnie dodać stopniowo budynie (proszek). Ubijać aż będzie gęste. Zdjąć z pary. Połączyć budyń z roztopionym masłem. (Masło wlewać do budyniu). Wymieszać. Małą brytfankę (keksówkę) wyłożyć papierem. Ułożyć warstwę herbatników, następnie masa, herbatniki, masa… Schłodzić. A.K.
![]() |
|
||